Як приготувати курячу печінку?

Куряча печінка – це один із найдоступніших і недорогих субпродуктів. Завдяки високому вмісту білка, вітамінів і мікроелементів вона є незамінною в раціоні дорослих та дітей.

Готується печінка курки дуже просто й швидко, а її смак не залишить байдужими навіть тих, хто не любить субпродукти.

Рецептів страв з курячої печінки є безліч. Найбільш ароматною виходить смажена печінка. Також її можна тушкувати та варити. Загалом печінка курки чудово гармонує з овочами, крупами та навіть фруктами. Смачно й ситно буде в кожному разі: чи то печеня, чи то паштети, чи то запіканки або ж канапе.

Куряча печінка з цибулею і морквою

  • Куряча печінка – 450-500 г
  • Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
  • Часник – 3-4 зубчики
  • Морква середня – 1 шт.
  • Оцет бальзамічний – 1 ст.л.
  • Зелень петрушки
  • Олія
  • Сіль, перець

Нарізати цибулю кільцями. Розігріти на сковорідці олію, вкинути цибулю.

Моркву нарізати кружечками. Додати її до цибулі.

Смажена куряча печінка - рецепт / фото ua.depositphotos.com

Подрібнити часник і теж відправити на сковороду. Обсмажити овочі, помішуючи, до прозорості цибулі.

Печінку посолити та поперчити.

Розподілити овочі по периметру сковороди, залишивши центр вільним. Викласти туди курячу печінку. Обсмажувати по 3-4 хвилини на кожному боці.

Перемішати печінку з овочами. Додати бальзамічний оцет, ще раз перемішати.

Обсмажувати курячу печінку з цибулею та морквою 1 хвилину, потім накрити кришкою й прибрати з вогню.

Під час подачу смажену курячу печінку посипати рубаною зеленню петрушки.

Паштет з курячої печінки з часником

  • Печінка куряча – 500 г
  • Масло вершкове – 200 г
  • Вершки – 100 мл
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Сіль, перець – за смаком

Очистити, промити й обсушити печінку. У сковороді розтопити 100 грамів вершкового масла, викласти туди печінку, смажити на вогні трохи більше за середній. З готової печінки під час проколювання витікає прозорий сік, а серединка – рожева.

Покласти печінку в блендер.

Як приготувати паштет з печінки / фото ua.depositphotos.com

На тій же олії посмажити розчавлені зубчики часнику. Перекласти їх у блендер разом із олією, на якій вони смажилися. Влити вершки, сіль, перець і збити до однорідності.

Окремо розтопити решту 100 грамів вершкового масла.

Перекласти паштет з блендера в банку і зверху залити розтопленим маслом. Покласти в холодильник на 2-3 години до повного застигання.

Курячо-печінковий паштет можна намазувати на хліб або хлібці, а також подавати зі свіжими овочами.

Яєчний рулет з печінкою

  • Куряча печінка – 300 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Курячі яйця – 3 шт.
  • Молоко – 3 ст.л.
  • Сіль, перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Рослинна олія – 1 ч.л.

Печінку помити. Розігріти сковороду з олією й обсмажити печінку до напівготовності. Цибулю очистити і порізати довільно, додати до печінки. Посолити, поперчити до смаку. Можна додати улюблені приправи. Обсмажувати до готовності. Потім печінку з цибулею подрібнити в блендері або через м’ясорубку.

Для рулету збити яйця, сіль та молоко. Можна додати зелень за бажанням.

Форму для запікання краще взяти прямокутну. Відрізати згідно з її розмірами пергаментний папір, зім’яти в грудку й намочити добре у воді, віджати та викласти у форму.

Вилити яєчну суміш у форму і запікати в духовці при температурі 180°С упродовж 15 хвилин. Потім покласти на стіл харчову плівку або фольгу й викласти омлет. Зверху викласти начинку. Акуратно скрутити рулет. Загорнути в плівку/фольгу і залишити в холодильнику на 2 години.

Сьогодні ми поділимось рецептами, як приготувати курячу печінку на сковороді і в духовці, а також рецепт із цибулею, сметаною, морквою, підливою тощо

Тушкована куряча печінка в сметані зі смаженою цибулею

Інгредієнти для приготування печінки:

  • куряча печінка – 400 г
  • цибуля ріпчаста – три штуки
  • олія (по потребі)
  • сметана – 4 столові ложки
  • перець, сіль та зелень (за смаком)

Покроковий рецепт приготування печінки:

  • чистимо та миємо цибулю
  • нарізаємо пів кільцями
  • миємо печінку
  • обсушуємо
  • нарізаємо на шматочки
  • нагріваємо сковороду
  • наливаємо 4 столові ложки рослинної олії
  • додаємо підготовлену цибулю
  • смажимо 4 хвилини до золотистого кольору, помішуючи
  • додати печінку
  • просмажуємо на великому вогні 4 хвилини, помішуючи
  • солимо, перчимо
  • додаємо 4 ложки домашньої сметани
  • протушковуємо печінку в сметані 5 хвилин на середньому вогні
  • при подачі прикрашаємо зеленню.

Куряча печінка, запечена в духовці

Інгредієнти:

  • куряча печінка — 500 г
  • цибуля — дві штуки
  • сіль, чорний мелений перець (за смаком)
  • цукор — 2 чайні ложки
  • рослинна олія — 1 столова ложка
  • вершкове масло — 2 столові ложки

Покрокове приготування печінки в духовці:

  • промиваємо курячу печінку
  • нарізаємо на шматочки
  • викладаємо шматочки печінки в формочку з фольгою, змащеною рослинним маслом
  • відправляємо курячу печінку в духовку на 15 хвилин при температурі 200 градусів
  • очищаємо цибулю
  • нарізаємо шматочками
  • відправляємо в сковороду з вершковим маслом
  • солимо за смаком
  • смажимо до м’якості
  • додаємо цукор
  • залишаємо карамелізуватися до готовності
  • готову печінку солимо, перчимо
  • перемішуємо
  • з’єднуємо печінку з цибулею
  • подаємо страву до столу.

Смачного!

Інгредієнти

куряча печінка 700 г
ріпчаста цибуля 2 шт.
сметана 10% 400 г
часник 2 зубчики
гірчиця 1 ч. л.
олія 2 ст. л.
вершкове масло 50 г
перець чорний мелений
  1. Курячу печінку очистіть від жовчних проток та плівок. Промийте та обсушіть. Розріжте навпіл.
  2. Цибулю наріжте півкільцями.
  3. На сковороді розігрійте олію та вершкове масло. Обсмажте цибулю до м’якості.
  4. До цибулі відправте курячу печінку і обсмажте усі вісім хвилин. Додайте дрібно нарізаний часник, перець, сіль, гірчицю та сметану. Перемішайте, протушкуйте п’ять хвилин. Потім накрийте кришкою і тушкуйте на повільному вогні ще п’ять хвилин.

Поради:

  • Сметану використовуйте будь-якої жирності.